Evelien

Evelien is maatschappelijk betrokken, music minded en bovenal een levensgenieter.

Jong geleerd...

Als klein meisje is Evelien al bezig met het maken van filmpjes. Ze is onlosmakelijk verbonden met haar camera en leert van haar drama docent hoe ze met twee VHS recorders kan monteren. Als Evelien in HAVO 4 zit is de net gestarte omroep BNN op zoek naar jong radio talent. Van haar middelbare school mag ze elke woensdagmiddag de laatste 2 uren gymles vrij nemen, zodat ze net op tijd is voor de vergadering van BNN United. Een half jaar lang reist ze wekelijks op en neer naar Hilversum en is ze als verslaggever te horen op Radio 1. Eind jaren '90 vertrekt Evelien vanuit het Hoge Noorden naar het Westen, om daar aan de HKU de European Media Master of Arts te volgen, waar zij afstudeert als programmamaker en regisseuse.

Radio
Hierna biedt BNN haar een baan aan als reporter en producer. Bij BNN produceert ze onder andere het radioprogramma ‘That’s Live’ met Eric Corton (3FM) en neemt ze de verslaglegging op zich voor het Radio 1 programma BNN United. Ook doet Evelien verslag van grote festivals zoals Lowlands, Pinkpop, Rock-Werchter, Parkpop en The Reflex of The 80's, die uitgezonden worden door 3FM en Radio 2. In 2005 wordt Evelien door Eddy Zoëy gevraagd om op te treden als zijn co-host in het programma ZoeyZo op 3FM.

MTV
Niet lang daarna maakt Evelien de stap naar televisie als ze voor MTV Nederland samen met Dennis Weening het wekelijkse muziekprogramma ‘Brand New Live’ gaat presenteren. Evelien wordt één van de gezichten van MTV Nederland en presenteert onder andere MTV News, Summer of MTV en Making the Movie. In het voorjaar van 2006 maakt Evelien haar debuut bij MTV Coolpolitics, als zij de verkiezingsreports voor de Gemeenteverkiezingen presenteert. Daarna wordt ze de vaste presentatrice van de MTV Coolpolitics debatten. Tegenwoordig werkt Evelien niet meer bij MTV, maar leidt ze nog steeds debatten voor Coolpolitics.

NCRV
In 2007 wordt Evelien het nieuwe gezicht van de NCRV. Daar zet ze zich in voor Mambapoint: het platform voor kleinschalige ontwikkelingssamenwerking projecten. Evelien presenteert hiervoor wekelijks het programma Mambapoint dat op het web en digitale televisie (Spirit 24) uit wordt gezonden. Niet alleen is ze met haar koppie in beeld, Evelien werkt ook achter de schermen mee. Zo is ze bijvoorbeeld in haar eentje als CAMJO naar Ethiopië en Oeganda gegaan om daar reportages te maken. Ook geeft ze workshops reportages maken aan mensen in ontwikkelingslanden. 

Van alle markten thuis
Voor de NCRV presenteert ze in de komende jaren verschillende programma's, waaronder Xperience (Nederland 3) waarin jongeren de droomstage van hun leven kunnen winnen, het natuur en cultuur programma Bosch, Beuk & Haan (NPO2) en het duurzame programma Zapp Your Planet (Zapp)

Van 2010 tot 2014 is Evelien 3 keer in de week op Zapp te zien met het live programma Zapplive. Evelien presenteert dit de laatste jaren met Sascha Visser. 

In het najaar van 2014 is Evelien te zien als nieuwe presentator van Willem Wever.

Wie is de Mol?

Het was maar van korte duur, maar Evelien was deelnemer in Wie Is De Mol 2015.

Freelance

Tegenwoordig werkt Evelien freelance als presentator en programma maker. Het liefst maakt ze inspirerende televisie, waarbij men stof heeft om over na te denken en wellicht iets van op steekt.

Boekingen

Ook reist ze het land door als presentator. Van politieke debatten tot hoofdpodia op festivals. Voor boekingen kunt u contact opnemen via het contact formulier.

 

fotos: 

Voor boekingsaanvragen of overige reacties kunt u hier contact opnemen.